Warffum 2 eenvoudig voorbij Forward.

De eerste thuiswedstrijd voor de mannen van Warffum 2 is zondag gemakkelijk omgezet in winst. Angstgegner Forward kwam op bezoek en uit het verleden is gebleken dat dit nooit een eenvoudige was voor de geelhemden. Dit komt vooral omdat nooit zeker is met wat voor team de Stadjers komen. Vandaag waren er blijkbaar nogal wat goede voetballers achtergebleven in de Sushi-Mall gezien het team een stuk minder was dan we van ze gewend zijn.

Nadat de spelers een volle Bingokaart hadden door de aanwijzingen van trainer Kolenbrander werd er om 11.00, na een ietwat gezapige warming-up, afgetrapt op sportpark Westervalge.

Warffum begon voortvarend en zette meteen druk vooruit. Deze spelopvatting zorgde ervoor dat de thuisploeg meteen al een aantal kansen wist te creëeren. De 1-0 kwam op naam van N. Bosma die een prima voorzet van T. (Govverrtdomme) Poel op waarde wist te schatten en het netje voor het eerst liet bollen deze ochtend. Niet veel later was het bijna weer raak, toen dezelfde Bosma helaas voor de geelhemden het aluminium raakte. Achterin stond het als een huis en Warffum gaf weinig weg gedurende de eerste helft.

Na zo’n twintig minuten was het sierpaardje M. Woltjer die de score wist te verdubbelen. J. Doornbos werd op rechts weggestuurd en al struikelend over z’n eigen benen wist hij Woltjer te bereiken die vanuit een moeilijke hoek de keeper kansloos liet. De wedstrijd kabbelde wat voort en de thuisploeg kwam nauwelijks in gevaar. Wel kreeg de goed voetballende ’10’ van Forward steeds meer ruimte waardoor hij kon laten zien dat hij wel daadwerkelijk een beetje kon ballen. Zo’n tien minuten voor rust werd er een vrije bal gegeven aan Warffum na een wat dubieuze terugspeelbal. J. Doornbos nam de bal snel en gaf Bosma de kans om z’n tweede van de ochtend te maken. Waar hij normaal nog wel eens moeite heeft om voor een leeg doel te missen, maakte hij nu geen fout(3-0). Warffum leek met deze stand te gaan rusten maar vlak voordat scheidsrechter Ijpema voor de rust floot joeg de specialist aan Forward de bal achter keeper Blink.

In de rust ronde twee van de Bingo. “1. Nu wij weer. 2. We zijn er nog niet! 3. Kan beide kanten nog op. 4. We moeten ze niet onderschatten!” De bekende kreten worden ook in Warffum niet overgeslagen. Na de nodige wissels werd er om 12.00 weer afgetrapt voor het laatste gedeelte van dit spektakel.

Na nog geen minuut in de tweede helft wist M. Woltjer het verschil weer op drie te brengen. Na een splijtende pas van de net ingevallen  P(ilsje) van Zuiden maakte Woltjer oog in oog met de doelman geen fout. Warffum bleef aanvallen en had in deze fase uit kunnen lopen naar een grotere voorsprong. Pech, onkunde en goed keeperswerk voorkwam dit echter.

Aan de kant van de thuisploeg werd het wat slordiger maar kwam amper in de problemen doordat Forward niet bij machte was om het  Warffum moeilijk te maken. N. Bosma wist in de tweede helft nog tweemaal het net te vinden en daags na de wedstrijd bleek dat dit hem “de mooiste persoonlijke prijs in zijn carrière” opleverde. De eindstand werd uiteindelijk door M. Doornbos bepaalt, de flankenflitser werd op rechts weggestuurd door Woltjer. Hij trok naar binnen en joeg het nylon in de verre hoek, 7-1.

Al met al een puike wedstrijd van de geelhemden die verder ook geen problemen opleverde met het oog op volgende week. De Vries geen ballen in het zakkie, Zwart niet nog een rib gebroken en Jakobs hoeft ook niet z’n hele zondagmiddag ballen te zoeken op Helpman. Volgende week staat de derby tegen Kloosterburen op het programma wat voor onze aanvoerder altijd een speciale wedstrijd is.

Tot zondag!

Leave a Reply