Warffum 2 na stroef begin ruim voorbij Stadspark.

 

Na een voetbalvrij-weekend hebben de mannen van Kolenbrander en Kijlstra afgelopen zondag weer de kicksen uit het vet kunnen halen. Op een onmenselijk tijdstip van 10.00 wachtte Stadspark, mede koploper in de competitie. Na een tumultueuze week waarin de afmeldingen meer binnenkwamen dan Schaaphok z’n biertjes wegdronk, stonden er toch gewoon weer 14 poppetjes in de kleedkamer.

 

Met de volgende 11 werd er gestart: Blink, van Erkel, Klaassen,  Bos(C),Doornbos, de Vries, Zwart, Jakobs, Boer, Bosma, Scheltens.

 

Na weer een hoop open deuren bleek dat we vandaag wel eens te maken konden krijgen met een lastige tegenstander. Bovenaan in deze loodzware klasse en met 14-1 gewonnen van Blauw Geel, dan kan je wat! Zonder overdrijven werd er rekening gehouden met een lastige ochtend en het eerste half uur leek het er ook op dat Warffum een lastig karwei stond te wachten. De gasten speelden met meer lef en probeerden gevaarlijk te worden middels de lange bal, echt gevaarlijk werden ze niet in de beginfase. Het elleboogje op Klaassen, kon dat niet harder, was 1 van de weinige wapenfeiten van de Stadjers. Na zo’n kwartier stond het plots 1-0 voor de gastheren. De goed voetballende van Erkel veroverde op rechts de bal en lanceerde Bosma die vanuit een moeilijke hoek de keeper wist te passeren. Tien minuten na de bevrijdende 1-0 werd het weer gelijk op sportpark Westervalge. De spits van Stadspark wist keeper Blink, die daags voor de wedstrijd nog goud pakte op het WK Schoonspringen, te passeren en de bal in een leeg doel te werken. Hierna ging het hard met het de doelpunten. Eerst was het Boer die de geelhemden weer op voorsprong wist te zetten. Zijn actie op links leek op niks uit te lopen maar toch wist de befaamde buitenkantje-links speler de keeper te verschalken. Ook bij deze tweede goal zag de keeper van Stadspark er niet bijzonder goed uit. Warffum ging opzoek naar meer en wist via Zwart het verschil op 2 te brengen. Zijn bekeken schot viel via de binnenkant van beide palen binnen, 3-1. Op slag van rust werd er nog twee keer gescoord. Eerst was het de beurt aan Stadspark om de stand op 3-2 te brengen na een herhaling van Blink zijn kunstje. Daarna stoorde Warffum goed en onderschepte Bosma een terugspeelbal waarna hij luttele seconden later de keeper kansloos liet.

 

De oneliners vlogen weer over tafel tijdens de, helaas voor Slob, theepauze; we zijn er nog niet, 1 goal en ze geloven er weer in, we moeten scherp blijven. Dit en nog veel meer van deze pareltjes werden over en weer geschreeuwd om elkaar scherp te houden.

 

Toch zit er in deze pareltjes altijd wel een kern van waarheid. Warffum begon scherp en Stadspark leek het eigenlijk al wel te geloven. De thuisploeg voetbalde rustig in tegenstelling tot de gasten. De onderlinge verhoudingen waren af en toe op z’n zachtst gezegd, niet al te best. Bij een team in de welbekende flow is dit natuurlijk anders; de stemming is opperbest en het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Bosma illustreerde dit nog even met de mooiste van deze ochtend. De spits hakte de bal tussen een leger van verdedigers in het rechterhoekje; 5-2. Niet lang daarna had hij de 6-2 binnen kunnen schuiven. Echter, zoals wel vaker, faalde hij oog in oog met jawel, niemand. De zichtbare genietende Klaassen zag dat de aanvaller het leer naast schoot. Kolenbrander gaf nog aan; probeer het eens bij de keeper. Dit nam Boer wel erg letterlijk; van alle afstanden besloot de linkspoot op doel te knallen. Een ogenschijnlijk houdbare bal verdween in de goal. Met zijn tweede van de middag zette Boer hiermee de stand op 6-2 waarna het helemaal over en sluiten was voor de gasten. In de slotfase konden er nog twee doelpunten bijgeschreven worden. De gebroeders Doornbos mochten beide nog op een doelpuntje bijschrijven. De jongste van de twee kon na een prima actie van de Vries de bal in een leeg doel werken. De oudste ging op rechts naar binnen en schoot de bal, net als twee weken eerder, hard voorbij de keeper.

 

Zoals onze captain aangeeft; aanvallers winnen de wedstrijden en staan in het verslag, verdedigers maken je kampioen. Vanaf hier een compliment aan de voltallige selectie en staf voor de start van de nu al legendarische competitie. Het moge duidelijk zijn dat Warffum voor een plekje bovenin gaat. Volgende week poging twee om in Kloosterburen te voetballen.

 

Tot volgende week en vergeet je wasgeld niet!

Leave a Reply