Warffum 2 in derby niet voorbij Kloosterburen.

Na een uitstekende competitiestart heeft Warffum 2 afgelopen zondag voor het eerst puntverlies geleden. Op een zeiknat veld kwamen de gasten niet verder dan 2-2 tegen ‘Klooster’. Warffum kwam met een brede selectie richting het Marnedorp. Onder andere T. Schaaphok was uit Martiniplaza getrokken om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Eenmaal op locatie concludeerde hij echter dat “dit geen veld voor hem was”, waardoor de supersub 90 minuten de bank warm hield.

Warffum begon slecht aan de wedstrijd en het was Kloosterburen die feller, scherper en beter was in de beginfase. Dit resulteerde in de eerste minuten niet tot grote kansen voor beide doelen maar gewaarschuwd was iedereen wel. Warffum modderde letterlijk maar wat aan keek na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan.  Een corner kon binnengewerkt worden één van de zwart-witten. Warffum protesteerde, uiteraard onder leiding van Klaassen, hevig. Het gele kamp had een overtreding gezien maar hier wilde de scheidsrechter niet in mee. Niet veel later had het 1-1 moeten worden,  na een goede pass achter de verdediging besloot J. Doornbos het leer ineens met links te nemen waar de bal aannemen een betere optie was geweest. De gasten werden vervolgens nauwelijks gevaarlijk en was er een mogelijkheid, was de keeper een ware sta-in-de-weg. Kansjes waren niet besteed aan oa Korthuis, Bosma en Doornbos. Vooral de laatste had een grote kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten. Een aloude voetbalwet trad vervolgens op; als je ‘m zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. De Ten Rouwelaar van Klooster schoot hard raak en zette zo zijn ploeg op een comfortabele 2-0.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en concludeerde men dat het anders moest aan de kant van de Warffumers. Kolenbrander z’n suikerspiegel schoot omhoog van het vertoonde spel en de trainer kan dit er niet bepaald bij gebruiken.

De tweede helft begon voortvarend. Warffum zette veel druk naar voren en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die aansluitingstreffer kwam op naam van Korthuis. Na een aantal gemiste kansen van Warffum mocht de routinier plaatsnemen achter de bal voor een vrije trap op zo’n 18 meter van de goal. De keeper zette zijn muur neer en ging pal achter dezelfde muur staan. Korthuis mikte het leer rechtsonder en liet zo de keeper kansloos. Een belangrijke goal en Warffum geloofde er weer in. Het wonder van Kloosterburen werd al geroepen en vergelijkingen met de Champions League finale van Liverpool werden gemaakt. Zover was het echter nog niet. Kloosterburen bleek een stugge ploeg waar menig ploeg het knap lastig tegen kan krijgen.

Een schitterende aanval leek te worden afgerond door Zwart. Na het terugleggen van Korthuis kon de middenvelder zich onsterfelijk maken maar hij zag zijn inzet op miraculeuze wijze worden gekeerd door de goalie. Dezelfde Zwart probeerde het later van grote afstand. De keeper had zichtbaar moeite met het schot en verwerkte deze niet goed. Bosma was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. 2-2.
Het zou een startsein moeten zijn om Klooster naar de slachtbank te leiden maar de gasten lieten dit na. Het ging nog wel opzoek naar de 2-3 maar die viel uiteindelijk niet meer na een aantal kansen.

Zo verspeelde Warffum voor het eerst in de competitie punten en staat het weer met beide benen op de grond. Volgende week gaat het op bezoek bij laagvlieger Blauw Geel. De heren kunnen zich daar herstellen van dit puntverlies en de vooruitzichten zijn goed. Geen spooktocht,  meezingfeest en voetbal in Baflo zorgen ervoor dat de mannen weer ouderwets in een vertrouwde omgeving hun biertjes zullen drinken. Met dit in het achterhoofd en het spel van de tweede helft moet het volgende week weer helemaal goedkomen.

Tot zondag!

Leave a Reply