Warffum 2 overklast Blauw Geel

 

Zondag 29 oktober 2017, met een extra uurtje slaap of een extra uur bier drinken op zak trok de geel-zwarte brigade om 09.45 richting Groningen. Met het gelijkspel van vorige week in het achterhoofd en het gegeven dat Blauw Geel een laagvlieger is, leek het een ideaal moment om de rug te rechten. Kolidraat(Kolenbrander) gaf voorkeur aan een bezoek aan Rotterdam. Goed ingelichte bronnen meldden dat hij hetzelfde pad wil bewandelen als Ron Jans en er wel oren naar heeft om Faber op te volgen bij FC Groningen. Hierdoor was de leiding in handen van interim trainer Kijlstra. Hij was kort van stof; een beter begin dan vorige week was noodzakelijk. De volgende 11 moesten voor dit begin gaan zorgen:

 

Blink, Jakobs, Korthuis, Bos, Poel, J. Doornbos, Zwart, Woltjer, Boer, Scheltens en Bosma.

 

Deze opstelling had er zomaar anders uit kunnen zien als de coach gehoor had gegeven aan het verzoek van Jakobs. De lichtvoetige dertiger zag het allerminst zitten om als rechtsback te beginnen maar uiteindelijk hield hij het 90 minuten vol(iets wat ook wel een anders is…) en deed het zeer naar behoren. Het goede begin kwam er. Warffum zette binnen een minuut de stand op 0-1 door bekritiseerde Zwart. De van Baflo overgekomen rechtspoot werd verweten met een aantal teamgenoten teveel alcoholische versnaperingen te nuttigen daags voor de wedstrijd. Vandaag liet hij zien het wel degelijk te kunnen na een avondje vermaak, zijn uiteindelijke productie eindigde op 3. De uitploeg gaf de goede start een mooi vervolg. Binnen een tijdsbestek van twintig minuten werd er al 5 keer gescoord. Zwart(3x), Scheltens en Bosma zette de ploeg op een comfortabele voorsprong. Hierna stokte de teller een tijdje aan de kant van Kijlstra zijn mannen die gemakkelijk hadden kunnen uitlopen naar een stand van 0-10 of 0-11. Helaas voor de geelhemden faalden ze tevaak  in de afronding. Vlak voor rust werd er toch nog twee keer gescoord. Scheltens en J. Doornbos konden beide na een prima aanval de bal in een verlaten doel schieten.

 

In de rust werden de koppen weer bij elkaar gestoken en een strijdplan bedacht voor de tweede helft. Hongerig zijn en willen scoren werden afgewisseld met zielig en sneu voor de tegenstander. Toch werd besloten om aan het doelsaldo te blijven werken.

 

De gasten begonnen weer goed, binnen tien minuten liep de ploeg uit naar een 0-10 voorsprong. Korthuis die een linie naar voren was geschoven scoorde drie keer en liet zien het nog niet verleerd te zijn. De Vries liet in tussentijd een aantal kansen onbenut. De razendsnelle buitenspeler speelde ietwat ongelukkig en schoot niet met scherp. Hopen voor de buitenspeler dat het laseren hem deze week weer beter afgaat.  Na die drie goals en kansen was het moment daar. We hebben er tijden op gewacht maar hier was ie dan; return of a legend. T. Schaaphok maakte na jaren afwezigheid weer zijn opwachting en verving de nog lang niet moegestreden Scheltens. De momenten op de speelheft van Warffum waren zo spaarzaam dat Scheltens ondertussen tijd had voor een peukie als grensrechter. Ook aanvoerder Bos werd van het veld gehaald, iets waar hij het zichtbaar moeilijk mee had. De riante voorsprong en vele wisselingen zorgden ervoor dat het spel van de Warffumers er niet beter op werd. Toch maakte in de 65e minuut Bosma, na goed voorbereidend werk van Schaaphok, de 0-11. Ietwat later had de aangever zichzelf onsterfelijk kunnen maken. De bonkige spits ging alleen op het doel af en leek te gaan scoren. De spits miste niet alleen maar liet ook de grond even trillen door zijn val voorover. Na twee pogingen (M. Doornbos en T. Vos) om iemand zijn ledematen te breken was het slotakkoord voor Boer. Waar de meeste mensen rechts- of linksbenig zijn is Boer een bijzonder geval. De met een vis-arm geteisterde middenvelder is namelijk buitenkant links. Ondanks dit mankement zette hij de 0-12 op het scorebord. Dit was tevens de einduitslag die vele malen hoger had kunnen zijn.

 

Blink liet enige tijd na het eindsignaal weten zeer verheugd te zijn met de 0. ‘’Dit gebeurd natuurlijk nooit weer, zo eerlijk moeten we zijn.’’ Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen HFC uit Hoogkerk. Een geheel andere wedstrijd aangezien de ploeg het ook leuk doet in de competitie. Tot volgende week!

Leave a Reply