Warffum 2 in tweede helft gemakkelijk langs Groninger Boys.

Afgelopen zondag hebben de heren van zondag 2 in Groningen hun zesde overwinning van het seizoen geboekt. Op een koud en nat sportpark West End werd uiteindelijk gemakkelijk met 0-5 gewonnen. De voorbereiding was alles behalve goed voor de geelhemden. Zo kwam de opvolger van Jakobs, Zwart erachter dat er vandaag niét op kunstgras gevoetbald ging worden. Normaal gesproken is dit geen probleem voor de spelverdeler maar helaas had hij vandaag alleen schoeisel mee voor op een  veredeld hockeyveld. Schaaphok was er als de kippen bij om zijn schoenen weg te geven om de kans op speeltijd zo gering mogelijk te maken.

Na een warming-up op een veld die gerust Vinkhuizerplas genoemd kon worden, werd er na een gevoelsmatig 3 uur durende warming up rond de klok van 11.00 afgetrapt. Het aanvangstijdstip leek voor de meeste Groningers nog wel haalbaar maar een scheidsrechter vinden voor dit niveau en tijdstip was schijnbaar schier onmogelijk.  Toen er rond half 11 iemand uit zijn loempia-kar werd getrommeld om de wedstrijd te fluiten konden we een klein half uur later eindelijk maar toch beginnen aan de kraker.

Vanaf minuut één was het duidelijk dat de gastheren de schade zo beperkt mogelijk wilden houden tegen de gevreesde koploper. Het tijdrekken begon letterlijk na twee minuten al en duurde de gehele eerst helft voort. Warffum begon vanaf het startsignaal scherp en viel naar hartelust aan. Gevaarlijk werden de gasten echter niet. Het was eigenlijk de gehele eerste helft éénrichtingsverkeer richting de keeper van Groninger Boys die zichtbaar de ochtend van zijn leven had en alles probeerde om de Warffumes van hun stuk te brengen. Warffum probeerde het veelal vanuit de tweede lijn maar echt het vizier stond nog niet op scherp bij de meesten. Na zo’n half uur was er de eerste grote kans van de wedstrijd. Boer ging langs zijn tegenstander en gaf de bal voor op Doornbos die bij de tweede paal te hoog mikte. Daarna was het de beurt aan de Vries die na zijn korte vrijdagavondborrel energie over had. De flankspeler liet de back zijn hielen zien en gaf voor op zijn zwager Scheltens, de spits produceerde een schot die helaas de keeper niet wist te passeren. De gasten kwamen achterin de gehele eerste helft niet in problemen en het was puur wachten op de openingstreffer. Bosma was op slag van rust net als Woltjer nog dichtbij de 0-1 maar strandden helaas beiden op de goalie van G(H)B.

Zo zochten de mannen van Kolidraat en Knielstra de kleedkamer op met een 0-0 stand. De woorden van beide heren waren duidelijk; het voetbal was prima maar de laatste fase en afronding lieten te wensen over. Ook werd er uiteraard nog weer een oude voetbalwet door één van de ontdekkers (Jakobs, Blink) van het voetbal op tafel gegooid; ‘’ja jongens als we hem zelf niet maken valt ie aan de andere kant wel.’’

Dit gebeurde gelukkig voor de mannen afgelopen zondag niet. De tweede helft was nog geen 10 minuten onderweg of de bal lag al in het netje. Zwart liet met een wereldgoal de keeper een toontje lager zingen. Hierna ging het hard met de doelpunten, binnen een tijdsbestek van 25 minuten werd de score opgevoerd naar 0-4. Eerst was het wederom de beurt aan Zwart die na een prima actie van Woltjer de bal voor het intikken had. De buit was binnen en de honger naar meer doelpunten was nog niet gestild. Goalgetter en klinische afmaker Bosma stond nog droog deze wedstrijd en dit beloofde veel goeds voor de resterende minuten. In de 60e minuut maakte de spits zijn eerste met een bekeken schot in de verre hoek. Niet veel later maakte hij er ook meteen 0-4 van na een prima actie van de terugkerende Venhuizen. Hij ging op rechts voorbij zijn man en schoot het leer hard in de verre hoek.

 

Ondertussen ging, op aandringen van de meegereisde aanhang, Schaaphok opzoek naar zijn schoenen bij de inmiddels gewisselde Zwart. De middenvelder die laatste gedeelte van de week last had van ziekte van Heineken werd gespaard voor de topper van volgende week. De gasten maakten ook de 0-5, die eigenlijk afgekeurd had moeten worden. De regel binnen Warffum is dat Bos zich niet over de middenlijn mag begeven. De speler/trainer/coach/materiaalman/cornervlag/manus-van-alles deed dit echter toch en kon bij een corner de bal binnen werken. Een prima corner van de Vries werd binnen gekopt voor Woltjer maar bleef voor de lijn liggen, de alertte Bos wist het laatste zetje te geven.

De wedstrijd liep richting het einde en Scheltens kreeg het nog een keer op zijn heupen. De aanvaller werd hard gevloerd binnen de zestien en de verder prima fluitende scheids legde de bal op de stip. Schaaphok was inmiddels in het veld gekomen en nam zijn verantwoordelijkheid. De twee zwaarlijvigen tegenover elkaar waar de kleinste als winnaar uit de strijd kwam. 0-6…. Tot de scheids besloot dat de penalty overgenomen moest worden en je raadt het al… Mis. Zo bleef de stand steken op 0-5 en kon Schaaphok geen doelpunt bijschrijven.

Volgende week wacht er echt een toppper in de reserve 351e klasse B. Kelderklasse ten top maar wel de tot nu toe twee minst slechten tegenover elkaar. Nummer 2 Gruno komt op bezoek bij nummer 1 Warffum.

 

Tot volgende week!

Leave a Reply