De geel-zwarte brigade heeft afgelopen zondag na een voetballozeperiode van 12 jaar, weer eens gevoetbald. Op een zonnig Zernike was Forward de gastheer. Het was weer aardig onstuimig afgelopen week in de groepsapp van de koploper. Op donderdag was er nog spoedberaad omdat er te weinig spelers zouden kunnen afreizen naar het studentencomplex. Na een bezoekje aan wonderdokter van Toorn was bijvoorbeeld onze uiterst betrouwbare sluitpost zondag ook gewoon weer aanwezig.

De randvoorwaarden op zondag waren een stuk beter. 16 man, een complex omringt door mooie hockeydames en een zon die hoog aan de hemel stond. De gasten begonnen onder deze prachtige omstandigheden met de volgende namen: Blink, Jansen, Kolenbrander, Dijkhuizen, Klinkhamer, Scheltens, Poel, Woltjer, de Vries, Bosma en R. Bos.

Warffum begon goed aan de wedstrijd en zocht in de beginfase het doel van de studenten. R. Bos was na tien minuten dichtbij de openingstreffer, helaas voor hem spatte zijn uithaal uiteen op de paal. Ook Forward liet zien over een aardige ploeg te beschikken maar echt gevaarlijk werden de mannen niet.Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en gaven weinig weg. Zo’n kwartier voor rust was Warffum wederom dichtbij de openingstreffer. Na een prima actie van Bosma in de ‘zestien’ kon M. Doornbos de bal in het doel werken. Wederom was het geluk niet aan Warffumer-zijde, dit keer werd de bal voor de lijn weggehaald door de goed spelende aanvoerder.

De wedstrijd kabbelde richting de rust en ook Forward was dichtbij de 1-0. Oog in oog met Blink miste de spits echter en zo bleef de brilstand op het bord staan. Vlak voor rust kregen de gasten wel een enorme domper te verwerken. Bosma die opzichtig opzoek was naar een penalty ging door zijn knie en moest strompelend het veld verlaten. In de wandelgangen is inmiddels vernomen dat de spits reeds contact heeft gezocht met Blink voor een afspraak bij wonderdokter van Toorn die naast Blink, ook Arjen Robben ooit succesvol heeft behandeld. Na deze tegenvaller werd er vrij snel gefloten voor de rust en gingen beide ploegen met 0-0 de dugouts opzoeken. Hier werden meteen twee pitchers bezorgt door de attente thuisploeg. Helaas voor de kanaries waren beide pitchers nog voorzien van water. Na de tactische aanpassingen van J. Bos en materiaalwissel van Woltjer, was iedereen weer klaar voor de tweede helft.

Al gauw in de tweede helft wisten de gasten het verschil te maken. Na zo’n minuut of tien in de tweede helft was daar de openingstreffer. Dijkhuizen stuurde M. Doornbos weg op rechts die de bal uitstekend teruglegde op Woltjer. De linkspoot verschalkte de doelman met een droge schuiver in de hoek, 0-1. De kampioensformatie van twee jaar geleden ging door en niet lang na de openingstreffer was het al 0-2. R. Bos leek de keeper te passeren maar met een uiterste krachtsinspanning wist de goed spelende goalie dit te voorkomen. De rebound werd met enig fortuin door J. Doornbos binnengekopt. De tegenstand leek volledig weg aan Forward-zijde en de ruimtes werden steeds groter. Met de snelle spelers die Warffum binnen haar gelederen heeft is dit vragen om problemen.

J. Doornbos leek de definitieve nekslag aan de Vindicaters uit te delen. Helaas is de snelheid van de buitenspeler dusdanig minder geworden dat hij bijna achteruit loopt. De meegelopen R. Bos werd bedient en liet iedereen zijn hielen zien. Oog in oog met de doelman maakte hij geen fout en zette de 0-3 op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld en naast de toeschouwers besloten ook steeds meer spelers de aandacht te verleggen naar hockeyveld 2 waar het uitzicht een stuk beter leek te zijn. In de resterende minuten bleek vooral de conditie van beide teams niet top te zijn waardoor de ruimtes erg groot werden. Warffum wist nog twee keer te scoren. Allereerst was het R. Bos die op identieke wijze iedereen voorbij liep en scoorde. Het slotakkoord was na een speldenprik van de thuisploeg (1-4) voor Kolenbrander. De centrale verdediger was op avontuur in de vijandelijke zestien en zette de 1-5 op het bord.

Al met al een goede teamprestatie en een mooie overwinning. Het was even afwachten of iedereen herstelt was van het zware trainingskamp op Ameland. Komende zondag wacht er weer een half studententeam. Dan speelt de ploeg thuis op Sportpark Westervalge tegen Amicitia. Tot dan!

Leave a Reply