Kantinerooster/schoonmaakrooster t/m mei 2019

Na een voetballoos weekend stond er afgelopen weekend weer een wedstrijd op het programma. Thuis moest er worden aangetreden tegen TEO die nog maar 8 wedstrijden gespeeld had. Maar met een vrij weekend voor TEO 1, moest het mogelijk zijn om 11 man op de been te krijgen in Warffum. Dit gebeurde ook en zo kon er om 14.00 onder werkelijk prachtige omstandigheden worden afgetrapt.

De gastheren begonnen voortvarend en legden de ene na de andere aanval op de mat. Waar de eerste paar kansjes nog geen doelpunt opleverden, was het de eerste beste corner wel raak. Een goede corner van Boudewijn werd weggewerkt door TEO en kwam voor de voeten van Robbert. Hij bedacht zich niet en schoot hard raak, 1-0. Nog geen twee minuten na de openingstreffer werd het verschil op twee gebracht; Jeroen Zwart zag Kadijk diep gaan en met een afgemeten pass bediende hij de middenvelder. Oog in oog met de keeper maakte hij geen fout waardoor binnen een aantal minuten al 2-0 op het scorebord stond. De verdediging stond de eerste helft als een huis waardoor het lekker voetballen was voor Warffum. Er werd weinig weggegeven, aanval na aanval werd aan het aanwezige publiek getoond. Ook Arie nooit de 0 had in de gaten dat er publiek langs de kant stond en kapte in de eigen zestien een spits uit.

Zoals wel blijkt; het kon niet op voor de kanaries en de ploeg ging door met scoren. Een ingooi van Ronald kwam uit bij Jeffrey die twee man voorbij liep in de zestien en met een van zijn chocoladebenen raak schoot, 3-0. De 4-0 kwam op naam van Boudewijn Boer. De ‘biologische’ flankenflitser rondde na een goede actie van Ronald beheerst af. Hij werd in de rust overigens nog even extra in het zonnetje gezet door zijn keeper die het gehele team mededeelde ‘’dat zelfs Boudewijn vandaag goed was!’’ De mooiste goal van de middag kwam op naam van Kadijk. De voor veel geld getransfereerde alleskunner rondde een ‘ingestudeerde corner’ beheerst af. Boudewijn die over het algemeen alle corners en ingooien zover mogelijk weg schiet/gooit nam dit keer een korte corner op gelegenheidsback Klaas Jan. KJ bediende op zijn beurt Kadijk die met een mooi schot de keeper voor de 5e keer liet vissen. Geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren die een erg makkelijke middag hadden tot nu toe. Het slotakkoord voor de eerste helft was voor Jeroen Zwart, een voorzet van Robbert Bos belandde bij de nummer 10 en met een echte scheenroller passeerde hij de goalie.

In de rust was de sfeer goed en was iedereen het erover eens; eindelijk een keer een rustige wedstrijd waarin de bal rustig rondgaat, leuke aanvallen worden opgezet en waarin er ook gescoord wordt. Met het idee om dit de tweede helft door te zetten gingen de mannen weer het veld op. Coach Bosma was tevreden en wisselde een aantal keren in de rust.

Tweede helft:

Tweede helft is er niet meer gevoetbald door vv Warffum. Einduitslag 7-3.

Volgende week gaan de mannen verder in hun jacht op het kampioenschap maar zou het wel een stuk beter moeten dan in de tweede helft tegen TEO. Na afloop bleef het nog een lange tijd onrustig in en rond Warffum. KJ had een erg wilde avond met WIDM, Robbert is de enige speler die zich na 12 keer winst en 1 gelijkspel druk kan maken om de formatie (442, 433 811 010). Boudewijn en Niels vierden de overwinning met een biologisch avondje bij de pfeiffer van Thom. Jeffrey uitte zijn frustraties van de tweede helft op een plaatselijke pizzaboer. Arie schitterde van afwezighe.. uhh degelijkheid. En Jeroen kon het allemaal niet meer aanzien, hij zocht zijn heil ergens anders.

Doelpuntenmakers:

  • Kadijk 2x
  • Robbert (44)2x
  • Jeroen Zwart 1x
  • Jeffrey D. 1x
  • Boudewijn Boer 1x

Tot volgende week!

De trendsetters van het zaterdagvoetbal in Warffum zijn vol overtuiging op weg naar het kampioenschap. Waar twee week geleden nog twee punten werden gemorst tegen een combinatieteam van Holwierde 1 en 2 werd een week later Wagenborger Boys over de knie gelegd. De verslaggaver van dienst kwam wat laat uit de winterstop waardoor pas de derde wedstrijd weer een fatsoenlijk verslag gemaakt werd. Alvorens we bij de wedstrijd uitkomen was het nogal een turbulente tijd voor zaterdag 2. Zo waren er de nodige transfers te melden binnen het team…. verloor het Jeroen van Fastenhout door een schorsing en werd de speelstijl in twijfel getrokken door een enkeling.

Zaterdag 16 februari, een memorabele dag. SIOS thuis, zwarte Jannes, 101 jarig bestaan. Helaas, dit ging vandaag allemaal niet door. Wel werd er gewoon gevoetbald tegen de Sauwerders. Uit hadden we het de eerste helft behoorlijk moeilijk; iets wat zaterdag niet moest gebeuren. Moeilijk, wat zwaarder, en tegenstand zijn zaken waar de heren dit seizoen absoluut niet van gediend zijn. Rustig voetballen, kampioenschap binnenhalen en die platte kar op; dat moet er gebeuren en het liefst met zo weinig mogelijk tegenstand!

Het begin van de gastheren was voortvarend. Al na een paar minuten stond de gewenste voorsprong op het scorebord.

Jeroen Zwart die (bijna) wekelijks scoort, kwam naar binnen en liet de keeper van binnen de zestien kansloos. Even later was het ook meteen 2-0. Jeffrey werd weggestuurd en liep de centrale verdediger, die gerust qua leeftijd zijn opa had kunnen zijn, voorbij en maakte oog in oog met de keeper geen fout. Zo leek het een gemakkelijke middag te worden voor de thuisploeg die het vervolgens ook zichtbaar rustiger aan gingen doen. Schijnbaar was het voor een aantal al niet spannend genoeg meer waarna er een hoop gestuntel ontstond op het prima bespeelbare veld. Erik gaf eerst een verschrikkelijke zaadbal richting Arnold maar gelukkig liep dit met een sisser af. Ronald Scheltens maakte deze mooie voetbaldag nog een stukje mooier. De man die tijden werd geteisterd door een rugblessure en daarvoor al ongeveer 14 jaar niet had gescoord, knikte een corner beheerst binnen. De laatste keer dat Warffum Scheltens, op de vrouw na, had gescoord lag er nog kunstgras op het hoofdveld in Waavum.

3-0, gespeeld en niks meer aan doen. Kadijk, de geïmporteerde middenvelder uit Baflo, dacht hier anders over en bracht SIOS terug in de wedstrijd. Op het middenveld leed hij gevaarlijk balverlies waarna de gasten dit keihard afstraften. Tijd voor de rust.

In de tweede helft is de thuisploeg amper nog in de problemen gekomen. Een opvallende statistiek is dat de scheidsrechter deze middag meer ballen tegen heeft gehouden dan de mannen met handschoenen aan. Ronald was volledig los na zijn rake kopbal in de eerste helft en zette zijn ploeg met een simpele intikker op 4-1. Inmiddels was supersub Frank, die nadrukkelijk opzoek is naar een transfer richting zaterdag 2, begonnen aan zijn warming-up. Warffum bleef aanvallen maar kreeg in deze fase van de wedstrijd geen extreem grote kansen doordat verkeerde passes en veel te moeilijke oplossingen. Rond de 75e minuut werd er eindelijk weer eens een fatsoenlijke aanval op de mat gelegd waarna het meteen 5-1 werd. Robbert hield voor de goal goed het overzicht en Frank maakte bij de tweede paal er 5-1 van. Alles was anders deze dag. Ronald gescoord, Frank gescoord, PvZ geen doodschop en Arie geen ‘loooosssss’. Zoals gezegd een memorabele middag. Vlak voor tijd pikte Robbert nog zijn doelpuntje mee en zette de eindstand (6-1) op het bord.

Komend weekend zijn de geel-zwarten vrij omdat de kans anders wel erg groot is dat het kampioenschap gevierd moet worden bij temperaturen onder de 15 graden. Zaterdag 2 maart komen TEO en THEA op bezoek in Warffum. Graag tot dan!

Stem op VV Warffum bij de Rabo Clubactie! Er is 55.000 euro te verdelen over 185 verenigingen.

Vorig jaar hadden we 99 stemmen waarmee we € 306,00 hebben verdiend voor de club. Ook dit jaar hopen wij weer uw stem in ontvangst te mogen nemen.

Geef het door aan familie, vrienden en bekenden die lid zijn van Rabobank Noord-Groningen. De opbrengst wordt besteed voor het opknappen van de kantine ruimte.

Rabo clubactie

De kersverse zaterdagtak van Warffum heeft zaterdag alweer zijn achtste overwinning van dit seizoen geboekt. Na acht wedstrijden staat de ploeg fier bovenaan en lijkt het alsof de achtervolgers er alles aan doen om niet bij de geelhemden in de buurt te komen.

Het had wel wat voeten in aarde om überhaupt aan spelen toe te komen. ‘’Zodra de bladeren van de bomen vallen valt het wel weer mee hoeveel spelers we hebben.’’ En dit klopte. Uitjes met de schoonfamilie, werk, ziekte van Heineken en Sinterklaas waren de boosdoeners dit keer. Alhoewel, Sinterklaas… De Goedheiligman was vandaag zo vriendelijk om plaats te nemen in de goal van Noordwolde.

Met een selectie van 13 man trok de geel-zwarte brigade naar het meest sfeerloze sportpark van de provincie. Bij aankomst bleek ook nog op het tweede veld gespeeld moest worden omdat Noordwolde 1 zijn thuiswedstrijd ook vandaag afwerkte. Na het kleden, zonder muziek, werd er een vrij lange warming-up gedaan door de gasten. Bij de thuisploeg was dat wel anders; één voor één druppelden de spelers binnen en begonnen tegen een bal aan te trappen. Rond de klok van half 3 waren er welgeteld 8 spelers en geen keeper of scheidsrechter te bekennen. Toen tien minuten later toch nog iemand bereid was gevonden om te fluiten en te keepen; konden de mannen toch beginnen.

In het begin speelden beide ploegen wat onrustig. Noordwolde hanteerde snel de lange bal en kwam er toch een aantal keren gevaarlijk doorheen. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook echte kansen vielen er aan de kant van de gasten niet echt te noteren, het bleef bij enkele rolletjes en afzwaaiers van buiten de zestien. Na zo’n kwartier kwam de ploeg dan toch op 0-1. Robbert Bos werd weggestuurd en schoot uit een schier-onmogelijk hoek raak.

Ook na de goal bleef de ploeg wat knoeien en leek het eigenlijk nergens naar. Verkeerde aannames, weinig creativiteit en slappe schoten van buiten de zestien waren eigenlijk de ingrediënten van de eerste helft. Ohja, en het veld! De toplaag was zo glad dat het af en toe leek of de 22 acteurs op het veld op schaatsen speelden. De eerste helft werden behoorlijk wat kansen vakkundig om zeep geholpen ondanks dat de keeper verschrikkelijk, echt verschrikkelijk was. Jan profiteerde richting de rust hier nog van. Een voorzet van de gastspeler viel bij de tweede paal ineens binnen 0,2.

In de rust bleef Jeroen van Fastenhout achter in de kleedkamer en Gert Jan verving hem. Na de constatering dat het echt veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen was en de nodige aanwijzingen om dit te verbeteren, konden de mannen er weer tegenaan.

Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of de 0-3 lag al in het netje. Peter Kadijk haalde verwoestend (😉) uit de liet de keeper kansloos. Vooral de keeper was zoals gezegd een opvallende pion binnen Noordwolde. Zijn uitgooien waren op zijn zachtst gezegd gevaarlijk, reddingen met zijn handen waren er amper en ook met zijn voeten lukte het allesbehalve. Het was dan eigenlijk ook een godswonder dat de goalie nog maar 3 goals geïncasseerd had na vijftig minuten spelen.

Even later werd het ook al 0-4. Een prima bal van Gert Jan op Robbert die het overzicht hield en Jeffrey in staat stelde om de vierde treffer te noteren. Ook de vijfde kwam op naam van J. Doornbos, de bal kwam toevalligerwijs voor de voeten van de middenvelder en kon vervolgens de bal simpel binnenschuiven. Hierna was het Noordwolde dat zowaar een treffer wist te maken. Arie ‘alweer niet de 0’ stond te slapen en was met zijn gedachten al bij het pokertoernooi van die avond. Een bal die simpel kon worden opgeraapt door de keeper werd verkeerd ingeschat en toen werkelijk iedereen ARIE had geroepen kwam hij eens van zijn lijn. Helaas voor de Warffumers was dit luttele seconden te laat en werd het 1-5.

Na dit kolderieke moment kreeg Warffum de lachers nogmaals op zijn hand. Robbert Bos kegelde zijn medespeler Jeffrey omver in een uiterste poging om Gert Jan te bereiken. Even na dit hachelijke moment lukte Robbert wél om Gert Jan te bereiken, voor hem was het een koud kunstje om de 1-6 op het scorebord te zetten. Hierna volgden nog treffers van Robbert (1x) en Jeffrey (2x). Tussendoor maakte ook Noordwolde nog een doelpuntje wat ervoor zorgde dat er een 2-9 eindstand op het scoreformulier stond.

Zoals gezegd doen de ‘concurrenten’ er alles aan om geen kampioen te worden. Achtervolgers SGV en Holwierde wisten niet te winnen waardoor de kanaries zo langzamerhand aan een kampioensfeest kunnen gaan denken. De voorsprong bedraagt namelijk al 9 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Komende weken staan de wedstrijden tegen Holwierde en Nieuwolda nog op het programma. Voor de Warffumers is het te hopen dat de temperaturen weer wat aangenamer worden, de Sint snel weer uit het land is en dat de snipperuren weer zijn aangevuld.

Tot slot bedanken we de scheidsrechter voor zijn optreden; niemand wordt er vrolijk van om een wedstrijd op dit bedroevende niveau in goede banen te leiden. Jan Bakker bedankt voor het vlaggen en gastspelers dank voor het mede mogelijk maken van deze wedstrijd. Tot zaterdag!

1 2 3 6