Zaterdag is de mooiste dag van de week! Het was na een lange week afzien op werk en het plichtmatig thuiszitten bij de vrouw weer tijd voor de belangrijkste bijzaak van het leven; voetbal! En niet zomaar een wedstrijd; Noordpool thuis. De ‘’grotere broer’’ Noordpool, die in ogen van veel Warffumers alles maar aangereikt kwam op de bezoek, op het zelf gerenoveerde sportpark. Bosma had tussen zijn werkzaamheden door weer de nodige hoofdbrekens gehad.

Met 16 aanwezige spelers was het weer een enorme puzzel voor de coach. Met in het achterhoofd dat volgende week de wedstrijd van het jaar gespeeld wordt in Onderdendam, namen Sietse en Klaas Jan het zekere voor het onzekere. Waar Veldkamp zich de week voor het duel zich al afmeldde in verband met een ren-je-rot-run, smeekte Vening of hij toch op de kinderen mocht letten en zodoende niet kon voetballen. Missie geslaagd: zonder blessures naar Onderdendam!

De eerste grote mogelijkheid was voor de gasten uit het mooie Uithuizen. Gelukkig voor de thuisploeg ging het schot voorlangs en bleef de brilstand op het bord staan. De nodige clichés werden uiteraard weer de uit de mouw geschud en na ‘’zijn we nu wakker?!’’ begon de ploeg naar hartenlust te combineren. Al snel resulteerde dit in een aantal kansjes. Uiteindelijk was het Jeroen van Fastenhout die met een knal van buiten de zestien de openingstreffer liet aantekenen, 1-0! De verdediging kwam verder nauwelijks in de problemen. Sherrif Pieter die tegen een aantal ‘bekenden’ speelde stond weer een goede wedstrijd te voetballen en op links hadden we daar vandaag de zaag van Zuiden.

Patrick deelde ook vandaag weer een aantal typische van Zuiden tikkies uit maar bleef uiteindelijk keurig binnen de perken waardoor hij rustig aan zijn werkzaamheden achter de bar kon beginnen. Warffum liep in de eerste helft uit naar een grote voorsprong. De rest van het veld kon wel even thuisblijven. Jeroen en Jeroen waren de twee die de volgende treffers voor hun rekening namen. Eerst was het Zwart die de 2 en 3-0 liet aantekenen. Waarna van Fastenhout er 4-0 van maakte. Daarna was het Robbert Bos, die volgens de statistieken niet zou scoren vandaag, die er 5 en 6-0 van maakte. Dit aantal had vele malen hoger kunnen zijn als Warffum een beetje gas was blijven geven richting de goal van Noordpool. Met een 6-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

In de rust werden er de nodige plannen gesmeed voor het feest. Gaan we dit jaar dan met een rondvaartboot? welke zanger komt er? Wie past op Kevin tijdens het feestgedruis? Is het voor of na februari? Zou de afterparty in de Bubbel kunnen zijn? Allemaal belangrijke zaken die alvast besproken werden. Ook voerde Bosma nog een aantal wissels door waardoor er toch weer 11 man op het veld stonden aan Warffum-zijde.

De tweede helft wederom hetzelfde liedje, de gastheren waren veel te sterk voor de A junioren van Noordpool. Ook Simon de Weert. en Jos Pool konden hun stempel niet op deze wedstrijd drukken al deed laatstgenoemde nog wel zijn best ervoor. Jos werd na een matige eerste helft toegewezen als grensrechter en besloot dit te doen zonder vlag. Scheidsrechter Maring vond het wel best en besloot zonder de lijnrechter te beginnen. De 7-0 werd gemaakt door Peter Kadijk. De eerste speler bij Warffum die zonder storingsdienst met de auto komt, en met storingsdienst met de fiets… Een ieder die de derde helft een warm hart toedraagt kreeg een glimlach op zijn gezicht toen Kadijk een foto al fietsend onderweg naar Warffum, in de groepsapp gooide. ‘’Hij is er weer bij vanavond, bier!!’’ Helaas ging dit feest niet door en droop hij na de wedstrijd af. Terug naar de wedstrijd… Zoals gezegd veel en veel beter dan Noordpool en Jeroen Zwart liet de 8-0 aantekenen. Vanuit de kantine werd er alweer 10-10-10! gescandeerd. Ging het dan eindelijk gebeuren dit keer?

De mogelijkheid om dichterbij de 10 te komen deed zich al snel voor. Van Fastenhout werd binnen de beruchte lijnen neergelegd en Maring wees naar de stip. Toevalligerwijs was Thom Schaaphok zich net aan het klaarmaken om in te vallen. Deze beslissing van de arbiter zorgde ervoor dat Thom heel snel zijn trainingspak uit had plaats nam achter de bal. Met de misser van vorige week nog in het achterhoofd hield iedereen zijn adem in. Dit kon toch niet misgaan? 11 meter van de goal. Met het bekende filmpje van Eric Meijers (wat een kut keeper!!) vers op het netvlies, dit moest en zou goedgaan. Zou… Na een korte aanloop met zulke korte pootjes produceerde hij een slap rollertje, naast… Geen victory voor Thom helaas, weer niet. Gaat het nog gebeuren dit seizoen? Weer een vraag die in het lijstje van de rust komt. Even later tekende Robbert nog voor de 9-0 en was het van Fastenhout die 10-0 op het scorebord zette. Eindelijk een keer de 10 gehaald!

Arie bijna nooit de 0 was euforisch na het schoonhouden van zijn doel. Michel was wederom hartstikke blij met de 0 en dat hij maar kon blijven opstomen op links. Joris is naar eigen zeggen de beste laatste man bij Warffum zaterdag in de afgelopen 15 jaar. Erik kan bijna met een gerust hart naar Canada. Ronald heeft zich in jaren niet zo goed gevoeld op een positie (rechtsback). Youri was maar wat blij dat hij na de wedstrijd weer lekker een rustig biertje kon drinken met voetbal op tv. Kadijk heeft ondanks een lichtte griep ook deze missie weer (zonder storing) volbracht. Jeroen Zwart ging zijn kop eraf zuipen nadat ie ook deze wedstrijd weer gescoord heeft. Jeffrey heeft zich kunnen sparen voor de wedstrijd tegen de vrienden van Kloosterburen.

Peter baalde wat dat hij ondanks zijn bardienst, toch lampionnetje moest lopen maar was verder erg content met de overwinning. Van Fastenhout was zo blij dat hij drie keer had gescoord dat hij naar huis vluchtte zonder telefoon en bankpas om voor de vierde keer te scoren. Robbert was vooral blij dat het veld er weer uitstekend bij lag en dat er F1 op was zodat hij niet door hoefde te zetten met het gezuip na afloop. Patrick ontpopte zich weer tot ware kastelein maar frituren begint ie niet aan. Boudewijn voetbalde een hele wedstrijd en vierde dit vervolgens tot in de late uurtjes in het nachtleven van Groningen. Thom had een goede reden, ook als is die bij hem niet eens nodig, om ook zijn kop eraf te zuipen en zou de rechterhand van Boudewijn zijn in Groningen. Helaas voor iedereen haakte Thom na een keurige derde helft af bij Arie vandaag de 0 en moest Boer zich alleen redden.

Volgende week de wedstrijd tegen Onderdendam. De mannen die balen als een stekker dat twee sterkhouders zijn verkast naar vv Warffum en hun graag op een nederlaag zouden willen trakteren. Dit komt gelukkig goed uit want die wil is er bij ons ook. Dus zou het, zoals wel vaker bij Onderdendam (7-7, 3-3, 10-0, 7-4), wel eens een doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden.

Tot volgende week. 12.30 in Onderdendam!

Leave a Reply