De trendsetters van het zaterdagvoetbal in Warffum zijn vol overtuiging op weg naar het kampioenschap. Waar twee week geleden nog twee punten werden gemorst tegen een combinatieteam van Holwierde 1 en 2 werd een week later Wagenborger Boys over de knie gelegd. De verslaggaver van dienst kwam wat laat uit de winterstop waardoor pas de derde wedstrijd weer een fatsoenlijk verslag gemaakt werd. Alvorens we bij de wedstrijd uitkomen was het nogal een turbulente tijd voor zaterdag 2. Zo waren er de nodige transfers te melden binnen het team…. verloor het Jeroen van Fastenhout door een schorsing en werd de speelstijl in twijfel getrokken door een enkeling.

Zaterdag 16 februari, een memorabele dag. SIOS thuis, zwarte Jannes, 101 jarig bestaan. Helaas, dit ging vandaag allemaal niet door. Wel werd er gewoon gevoetbald tegen de Sauwerders. Uit hadden we het de eerste helft behoorlijk moeilijk; iets wat zaterdag niet moest gebeuren. Moeilijk, wat zwaarder, en tegenstand zijn zaken waar de heren dit seizoen absoluut niet van gediend zijn. Rustig voetballen, kampioenschap binnenhalen en die platte kar op; dat moet er gebeuren en het liefst met zo weinig mogelijk tegenstand!

Het begin van de gastheren was voortvarend. Al na een paar minuten stond de gewenste voorsprong op het scorebord.

Jeroen Zwart die (bijna) wekelijks scoort, kwam naar binnen en liet de keeper van binnen de zestien kansloos. Even later was het ook meteen 2-0. Jeffrey werd weggestuurd en liep de centrale verdediger, die gerust qua leeftijd zijn opa had kunnen zijn, voorbij en maakte oog in oog met de keeper geen fout. Zo leek het een gemakkelijke middag te worden voor de thuisploeg die het vervolgens ook zichtbaar rustiger aan gingen doen. Schijnbaar was het voor een aantal al niet spannend genoeg meer waarna er een hoop gestuntel ontstond op het prima bespeelbare veld. Erik gaf eerst een verschrikkelijke zaadbal richting Arnold maar gelukkig liep dit met een sisser af. Ronald Scheltens maakte deze mooie voetbaldag nog een stukje mooier. De man die tijden werd geteisterd door een rugblessure en daarvoor al ongeveer 14 jaar niet had gescoord, knikte een corner beheerst binnen. De laatste keer dat Warffum Scheltens, op de vrouw na, had gescoord lag er nog kunstgras op het hoofdveld in Waavum.

3-0, gespeeld en niks meer aan doen. Kadijk, de geïmporteerde middenvelder uit Baflo, dacht hier anders over en bracht SIOS terug in de wedstrijd. Op het middenveld leed hij gevaarlijk balverlies waarna de gasten dit keihard afstraften. Tijd voor de rust.

In de tweede helft is de thuisploeg amper nog in de problemen gekomen. Een opvallende statistiek is dat de scheidsrechter deze middag meer ballen tegen heeft gehouden dan de mannen met handschoenen aan. Ronald was volledig los na zijn rake kopbal in de eerste helft en zette zijn ploeg met een simpele intikker op 4-1. Inmiddels was supersub Frank, die nadrukkelijk opzoek is naar een transfer richting zaterdag 2, begonnen aan zijn warming-up. Warffum bleef aanvallen maar kreeg in deze fase van de wedstrijd geen extreem grote kansen doordat verkeerde passes en veel te moeilijke oplossingen. Rond de 75e minuut werd er eindelijk weer eens een fatsoenlijke aanval op de mat gelegd waarna het meteen 5-1 werd. Robbert hield voor de goal goed het overzicht en Frank maakte bij de tweede paal er 5-1 van. Alles was anders deze dag. Ronald gescoord, Frank gescoord, PvZ geen doodschop en Arie geen ‘loooosssss’. Zoals gezegd een memorabele middag. Vlak voor tijd pikte Robbert nog zijn doelpuntje mee en zette de eindstand (6-1) op het bord.

Komend weekend zijn de geel-zwarten vrij omdat de kans anders wel erg groot is dat het kampioenschap gevierd moet worden bij temperaturen onder de 15 graden. Zaterdag 2 maart komen TEO en THEA op bezoek in Warffum. Graag tot dan!

Leave a Reply