De nieuwbakken zaterdagtak van Warffum heeft zaterdag haar tweede overwinning geboekt. In Sauwerd werd tegen v.v. SIOS met 0-3 gewonnen. Zo gaf de ploeg een goed vervolg aan de overwinning van vorige week tegen Wagenborger Boys. De 0-3 lijkt een eenvoudige overwinning maar gemakkelijk ging het deze middag, en zeker de eerste helft, zeker niet.

De gasten begonnen de wedstrijd goed en waren in de beginfase de bovenliggende partij. Dit leidde echter niet tot de gewenste voorsprong. Mede door het af en toe zeer onrustige spel creëerde Warffum weinig echte kansen. Wel werd het doel van de blauw-witten een aantal keer onder vuur genomen door Zwart, Bos en Boer. Het onrustige in het spel werd rond de 25e minuut wel erg duidelijk toen gelegenheidscaptain Kijlstra (centrale verdediger) zomaar zichzelf probeerde te wisselen voor Van Fastenhout (links buiten). Deze uiterste poging om deze warboel te completeren werd (gelukkig) tegengehouden door zijn teamgenoten.

Terug naar de wedstrijd: Warffum bleef de bovenliggende partij maar kon niet echt gevaarlijk worden. Daarnaast moest het op de hoede zijn voor de behendige spits van SIOS die een aantal keren gevaarlijk door leek te breken. Deze uitbraken van de gastheren werden onschadelijk gemaakt door de defensie en anders was daar (bijna-nooit-de-0) Blink om de rappe aanvaller van het scoren te houden. Op slag van rust leken de geelhemden dan toch de verdiende 0-1 te maken. Zwart schoot de bal van rechts hard binnen echter vond de keeper op zijn weg. De rebound leek voor R. Bos te worden maar werd nogmaals gepareerd door de goalie van SIOS. Zo floot de (on)partijdige na zo’n 47 minuten voor de rust.

In de theepauze werden de nodige oneliners weer op tafel gegooid wat eigenlijk wekelijks zorgt voor een grote glimlach bij de meesten. Na dit stukje Voetbal Inside in de kleedkamer namen J. Bos en Haaksema de leiding waardoor er ook voor deze tweede helft weer een fatsoenlijke strijdplan tevoorschijn kwam.

Na de nodige wissels werd er omstreeks 13.30 afgetrapt voor de tweede helft. Het spelbeeld bleef onveranderd. Warffum viel aan en SIOS bleef maar tegenhouden. In de tweede helft kwamen de Sauwerders nog maar weinig op de helft van de gasten. Na zo’n 55 minuten spelen was daar dan eindelijk de bevrijdende 0-1. Na een puike voorzet van capitano Haaksema (met links!!!!) kopte Zwart het leer voorbij de goed keepende doelman, 0-1. Dit zorgde ervoor dat Warffum een stuk rustiger ging voetballen en rustig op zoek ging naar de 0-2. Deze viel ook na zo’n zeventig minuten. Een corner van van Fastenhout werd met het standbeen (per ongeluk) binnen gewerkt door J. Doornbos. De strijdkreten vlogen ons om de oren na deze treffer waar één er wel uitsprong. ‘’Het is nog maar 0-2 jongens, kan nog makkelijk.’’ Dit werd zelfs door de jongens van SIOS met een gelach ontvangen. Niet geheel onterecht aangezien het stuurloze schip uit Warffum een stuk beter speelde dan de gastheren zelf.

De geel zwarte brigade, ook vandaag weer gesteund door een handje vol aanhangers, bleef de bovenliggende partij. R. Bos was echter wat onfortuinlijk voor de goal en beloofde ’s middags in de kantine, dat hij volgende week weer drie keer het net zou laten bollen. Het slotakkoord was voor Zwart. Na goed voorbereidend werk van triple J werkte hij de bal in een leeg doel.

Zo was het een uiteindelijk dik verdiende overwinning voor Warffum. Met name als de ploeg de rust bewaard kan het nog een leuk seizoen worden. Wat daarna gebeurde ging werkelijk helaas alle boekjes te buiten. Wat de afgelopen weken al vaak in de regionale media is besproken gebeurde dan toch weer. Die groene blikjes in de kleedkamer…. Een grof schandaal! Volgende week spelen we tegen SGV in Schildwolde aangezien onze biljartlaken nog niet geschikt is om op te ballen. Tot volgende week!

Selectie; Blink, de Vries, Kijlstra, Venhuizen, van Zuiden, Kadijk, Veldkamp, Zwart, Boer, R. Bos, J. Doornbos, Haaksema, Jansen, J. Bos, Van Fastenhout

Leave a Reply