De kersverse zaterdagtak van Warffum heeft zaterdag alweer zijn achtste overwinning van dit seizoen geboekt. Na acht wedstrijden staat de ploeg fier bovenaan en lijkt het alsof de achtervolgers er alles aan doen om niet bij de geelhemden in de buurt te komen.

Het had wel wat voeten in aarde om überhaupt aan spelen toe te komen. ‘’Zodra de bladeren van de bomen vallen valt het wel weer mee hoeveel spelers we hebben.’’ En dit klopte. Uitjes met de schoonfamilie, werk, ziekte van Heineken en Sinterklaas waren de boosdoeners dit keer. Alhoewel, Sinterklaas… De Goedheiligman was vandaag zo vriendelijk om plaats te nemen in de goal van Noordwolde.

Met een selectie van 13 man trok de geel-zwarte brigade naar het meest sfeerloze sportpark van de provincie. Bij aankomst bleek ook nog op het tweede veld gespeeld moest worden omdat Noordwolde 1 zijn thuiswedstrijd ook vandaag afwerkte. Na het kleden, zonder muziek, werd er een vrij lange warming-up gedaan door de gasten. Bij de thuisploeg was dat wel anders; één voor één druppelden de spelers binnen en begonnen tegen een bal aan te trappen. Rond de klok van half 3 waren er welgeteld 8 spelers en geen keeper of scheidsrechter te bekennen. Toen tien minuten later toch nog iemand bereid was gevonden om te fluiten en te keepen; konden de mannen toch beginnen.

In het begin speelden beide ploegen wat onrustig. Noordwolde hanteerde snel de lange bal en kwam er toch een aantal keren gevaarlijk doorheen. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook echte kansen vielen er aan de kant van de gasten niet echt te noteren, het bleef bij enkele rolletjes en afzwaaiers van buiten de zestien. Na zo’n kwartier kwam de ploeg dan toch op 0-1. Robbert Bos werd weggestuurd en schoot uit een schier-onmogelijk hoek raak.

Ook na de goal bleef de ploeg wat knoeien en leek het eigenlijk nergens naar. Verkeerde aannames, weinig creativiteit en slappe schoten van buiten de zestien waren eigenlijk de ingrediënten van de eerste helft. Ohja, en het veld! De toplaag was zo glad dat het af en toe leek of de 22 acteurs op het veld op schaatsen speelden. De eerste helft werden behoorlijk wat kansen vakkundig om zeep geholpen ondanks dat de keeper verschrikkelijk, echt verschrikkelijk was. Jan profiteerde richting de rust hier nog van. Een voorzet van de gastspeler viel bij de tweede paal ineens binnen 0,2.

In de rust bleef Jeroen van Fastenhout achter in de kleedkamer en Gert Jan verving hem. Na de constatering dat het echt veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen was en de nodige aanwijzingen om dit te verbeteren, konden de mannen er weer tegenaan.

Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of de 0-3 lag al in het netje. Peter Kadijk haalde verwoestend (?) uit de liet de keeper kansloos. Vooral de keeper was zoals gezegd een opvallende pion binnen Noordwolde. Zijn uitgooien waren op zijn zachtst gezegd gevaarlijk, reddingen met zijn handen waren er amper en ook met zijn voeten lukte het allesbehalve. Het was dan eigenlijk ook een godswonder dat de goalie nog maar 3 goals geïncasseerd had na vijftig minuten spelen.

Even later werd het ook al 0-4. Een prima bal van Gert Jan op Robbert die het overzicht hield en Jeffrey in staat stelde om de vierde treffer te noteren. Ook de vijfde kwam op naam van J. Doornbos, de bal kwam toevalligerwijs voor de voeten van de middenvelder en kon vervolgens de bal simpel binnenschuiven. Hierna was het Noordwolde dat zowaar een treffer wist te maken. Arie ‘alweer niet de 0’ stond te slapen en was met zijn gedachten al bij het pokertoernooi van die avond. Een bal die simpel kon worden opgeraapt door de keeper werd verkeerd ingeschat en toen werkelijk iedereen ARIE had geroepen kwam hij eens van zijn lijn. Helaas voor de Warffumers was dit luttele seconden te laat en werd het 1-5.

Na dit kolderieke moment kreeg Warffum de lachers nogmaals op zijn hand. Robbert Bos kegelde zijn medespeler Jeffrey omver in een uiterste poging om Gert Jan te bereiken. Even na dit hachelijke moment lukte Robbert wél om Gert Jan te bereiken, voor hem was het een koud kunstje om de 1-6 op het scorebord te zetten. Hierna volgden nog treffers van Robbert (1x) en Jeffrey (2x). Tussendoor maakte ook Noordwolde nog een doelpuntje wat ervoor zorgde dat er een 2-9 eindstand op het scoreformulier stond.

Zoals gezegd doen de ‘concurrenten’ er alles aan om geen kampioen te worden. Achtervolgers SGV en Holwierde wisten niet te winnen waardoor de kanaries zo langzamerhand aan een kampioensfeest kunnen gaan denken. De voorsprong bedraagt namelijk al 9 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Komende weken staan de wedstrijden tegen Holwierde en Nieuwolda nog op het programma. Voor de Warffumers is het te hopen dat de temperaturen weer wat aangenamer worden, de Sint snel weer uit het land is en dat de snipperuren weer zijn aangevuld.

Tot slot bedanken we de scheidsrechter voor zijn optreden; niemand wordt er vrolijk van om een wedstrijd op dit bedroevende niveau in goede banen te leiden. Jan Bakker bedankt voor het vlaggen en gastspelers dank voor het mede mogelijk maken van deze wedstrijd. Tot zaterdag!

Leave a Reply