Op zondag 7 oktober 2018 stond al weer de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Een memorabele dag, heb was namelijk in speelronde 3 al een evenaring van het aantal gespeelde wedstrijden van het afgelopen seizoen van het toentertijd 4e elftal. De vorige twee wedstrijden waren winnend afgesloten ( Forward uit 0-7 en Eenrum “thuis”3-2 ) dus we ging vol goede moed richting Meedhuizen.

Eenmaal aangekomen bij de plaatselijke VV bleek dat de tegenstander een jonge ploeg was met gemiddeld ik gok 20 tot 25 jarige spelers enfin, dat was bij Eenrum niet anders dus we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal van de lokale leidsman bleek als snel dat we te maken hadden met een snelle, individueel zeer sterke tegenstander. Warffum begon wat onwennig aan de wedstrijd en kreeg al snel een paar vliegensvlugge aanvallen te verwerken. Echter hadden we vandaag onze gelegenheidskeeper Gosse Haaksema mee, die ons knap in de wedstrijd hield.

Het leek een kwestie van tijd voordat de 1-0 zou vallen maar niets was minder waar. Na een snelle uitval van onze kant kwam GJ Dijkhuizen sterk door en plofte na 20 minuten de 0-1 binnen, een prestatie van formaat want het veld van Meedhuizen had meer weg van een strand dan van een voetbalveld, zo veel zand was er aangebracht. De wedstrijd keerde wel een beetje na de 0-1, de thuisploeg had hier duidelijk geen rekening mee gehouden en werd fysiek gemener. De leidsman kreeg hier weinig van mee omdat hij gedurende de 90 minuten hoogstens 2 keer de middencirkel is uit geweest. Na een paar goede kansen kwamen uiteindelijk in de eerste helft nog wel de 1-1 en 2-1 op het scorebord te staan.

In de tweede helft een paar wijzigingen doorgevoerd (Korthuis eruit (geschopt), Slob erin / Kluin eruit Jakobs erin) begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. In de rust besproken dat we zeker niet kansloos waren en er vol voor moesten gaan. Het resulteerde in een leuke pot voetbal met (te) stevige duels aan weerszijden die niet werden bestraft door de scheids. Gertjan werd meermaals opzichtig vastgehouden waardoor we zeker 1 penalty hadden moeten hebben, Jaapjan had bijna het laatste loodje gelegd door een te stevige charge van de tegenstander en ook de zeer bewegelijke Jelte werd, mede door zijn eigen fluwelen technische bewegingen, meermaals naar de grond toe gewerkt. Rond de 70 minuut scoorde Meedhuizen een knappe 3 -1 wat toch wel de beslissing leek. We hebben nog een goede kans gehad na die tijd, verre uittrap op maat van Jakobs op Dopma, die weer Dijkhuizen bediende, maar helaas faalde GJ.

Al met al een leuke pot, harde duels maar in de eerlijkheid moeten we zeggen dat Meedhuizen toch wel de bovenliggende partij was en de punten terecht in Meedhuizen bleven.
Nu twee week vrij om op 28 oktober weer fris en fruitig aan te treden tegen Noordpool UFC.
Tot dan!!

Selectie was:
G. Haaksema, GJ Dijkhuizen, T. Dopma, B. Hoogkamp, F. Jacobs, J. Kluin, J. Kolenbrander, J. vd Kooi, H.Korthuis, K. Moorlag , J. Roskam, JJ Slob, T. Vos en M. Woltjer.

Leave a Reply