De geel zwarte brigade van vv Warffum-zaterdag heeft zaterdag haar derde achtereenvolgende overwinning in de competitie geboekt. Op een veredelde knollentuin met een paar lijnen erop waren de Warffumers veel te sterk voor SGV.

Het kon ook niet anders dan dat er gewonnen zou worden afgelopen zaterdag 6 oktober. Deze conclusie had de voltallige selectie al getrokken voordat überhaupt maar een bal was aangeraakt. De gastheren stonden werkelijk 50 (!!!) minuten voor de aftrap al op het veld voor een soort van warming up. Zoals ieder in Warffum inmiddels weet, is dit een zwaar overschat onderdeel bij voetbal in de kelderklasse. ‘’Laat ze maar lekker, die zijn om half 3 moe.’’ Met deze instelling trokken de mannen van Kijlstra/Bos/Haaksema naar de kleedkamer waar inmiddels een kleintje MPF gaande was.

Na drie keer heen-en-weer te hebben gelopen werd er door Warffum afgetrapt rond de klok van half 3. Een aantal spelers was aardig druk met wat er na de wedstrijd zou gaan afspelen. Waaronder onze goalie Arie, in de volksmond “Kaal haar!” genoemd, was nog niet helemaal bij de les. Een ogenschijnlijk makkelijke terugspeelbal van Venhuizen leverde door gestuntel van de doelverdediger de 1-0 op. Arie die hartstochtelijk over het veld ‘’LOOOOOOOSSSSSS’’ riep, ving de bal half en gooide hem daarna ongeveer in zijn eigen goal, 1-0. Na Arie zelf, kreeg één van de spelers de lachers op zijn hand door over het veld te roepen; je moet hem ook vast hebb’n inplaats van los jong…

De gasten gingen vanaf de aftrap meteen opzoek naar de gelijkmaker. Lang liet dit niet op zich wachten. Na een voorzet vanaf rechts verlengde R. Bos de bal. Klinkhamer was er als de kippen bij om het leer achter de kansloze keeper van SGV te werken. Niet veel later was dezelfde keeper hoofdrolspeler bij de 1-2. De sluitpost leverde zo de bal in bij spits Bos, die de keeper omspeelde en makkelijk raak wist te schieten. De geel zwarten roken bloed en SGV stond klaar om naar de slachtbank gebracht te worden. Dit kwam ook pijnlijk tot uiting doordat de thuisploeg na 11 minuten al twee keer moest wisselen omdat de conditie van twee verdedigers wat te wensen overliet.

De mannen van Adje interim van Zuiden gingen door en al snel was het 1-3. Van Fastenhout had een prima actie in huis en met zijn typische ‘punter’ verschalkte hij de keeper. 5 minuten later gooide de ploeg de wedstrijd meteen al in het slot. Een bal vanaf het middenveld werd prachtig doorgespeeld door Zwart op Bos die de keeper met een boogballetje, wederom kansloos liet (1-4). Het vervolg van de eerste helft was weinig bijzonders, de gasten waren veel beter dan de Schildwolders maar liepen zich veelvuldig vast op de verdediging. Door de coaching vanaf SGV-kant richting medespelers werd wel steeds duidelijker dat het niet bepaald lekker liep. “Speel GODVER die bal nou eens eerder!” En “zo kunnen we d’r beter meteen mee stoppen”. Lieten duidelijk zien dat het niet de beste wedstrijd van SGV kant was.

Rust.

De tweede helft was ook wederom van een bedroevend niveau. Door de voorsprong werd het ook aan Warffum kant niet veel beter. Wel liep de ploeg nog verder uit. Jeroen Zwart scoorde zijn eerste van de middag na een voortreffelijke “biem!” Na zo’n zeventig minuten wist de thuisploeg nog wat terug te doen. De potige spits lepelde de bal bij een vrije bal in het strafschopgebied van de geelhemden. Hier werd niet goed gereageerd door de defensie en zo wist SGV zelf, zonder hulp van Arie, ook nog te scoren. Het slotakkoord was wederom voor Zwart. Na een buitenkantje-rechts pass die je normaal alleen bij Barcelona en Arsenal ziet, van R. Bos schoot Zwart de eindstand op het scorebord.

Na drie speelronden bovenaan in de zesde klasse reserve, wat een weelde! Onze speciale dank gaat uit naar onze ‘buren’ uit Onderdendam die twee sterspelers en smaakmakers voor een schijntje verkochten. De critici die wekelijks meereizen zijn het erover eens: Veldkamp en Vening zijn zéker de sleutel naar het succes van Warffum.

Met vijf MOTM’s waaronder één blunderende keeper, één leider en één speler die überhaupt niet in de buurt van Schildwolde is geweest, lijkt het me duidelijk dat dit ijzersterkte collectief onder leiding van de Onderdendammers maar moeilijk te kloppen is. We kijken uit naar de ontmoeting tegen het Manchester City van het Noorden: Powerfield sv Onderdendam (PSV)

Gastspelers bedankt en tot volgende week!

Comments

2 Recent Comments

  • Heeres

    Knollentuin!!!!! Waarom moest Warffum uit spelen in plaats van thuis. Is er geen bespeelbaar veld in Warfum?

    Tot over een paar week op het weiland van boer Harms en koeien er wel op tijd af want we zijn op tijd voor de warming-up.

  • Jeroen

    We hebben onlangs een besproeiingssysteem aangelegd, vandaar dat we niet bij ons konden spelen. Wij wilden graag wat doen aan onze knollentuin 😉

Leave a Reply