Waar iedereen in het eerste of het tweede weekend van september zijn eerste thuiswedstrijd afwerkt, was het voor de Warffumers even wachten tot het haar eigen speelveld mocht betreden. Na groot onderhoud afgelopen zomer was het veld te laat ingezaaid waardoor pas afgelopen weekend voor het eerst gespeeld kon worden op de prachtige grasmat.

Prachtige grasmat, zonnetje, geen regen, feestje na afloop waren allemaal ingrediënten waar menig speler wel van houdt; dit resulteerde in een selectie van (17!!) man. Een hels karwei dus voor Bosma om hier een opstelling van te maken en iedereen tevreden te houden.

Nadat (na horen zeggen) Onderdendam werkelijk alles in het werk had gesteld om de wedstrijd alsnog niet door te laten gaan, trapten de mannen om 14.30 af tegen Aduard 2000. Het stroom in de straat van het sportpark was namelijk uitgevallen, en de vingers wezen al snel naar onze buren uit Onderdendam die het niet konden verkroppen dat Sietse Vening zijn debuut zou maken in het geel-zwart. Helaas werd al het materieel in Warffum van zolder gehaald waardoor er gevoetbald kon worden en het bier ook nog koud was na afloop. Om 14.35 was het al 1-0 voor de gastheren. Robbert Bos liet de doelman met een boogballetje kansloos. Een voorsprong waarbij menig supporter meteen 10! 10! 10! in het hoofd kreeg.

Even later een flinke aderlating voor de geel-zwarte brigade; Arnold Arie Kaal Haar Blink moest noodgedwongen gewisseld worden door te wel erg hoge hartslag. Later bleek dat dit voornamelijk wegkwam bij spanning of zanger Martin Ganzeveld wel zou komen opdagen en of niet iedereen de kantine weer uit zou vluchten na het horen van zijn stem. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn waardoor de rust ook weer terugkeerde bij Arie, die ’s avonds gelukkig weer zijn groene versnaperingen kon nemen.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en had al de nodige kansen om zeep geholpen. Sietse Vening vond het na een minuut of 20 welletjes en vroeg een wissel aan. Naar eigen zeggen spaarde hij zich voor het avondprogramma; Martin Ganzeveld en de Edwin Evers Band. In de rust gaf hij zelf ook aan dat ook zijn kuit debet was aan zijn wisselbeurt. Hopelijk is hij over 16 week, als hij op zaterdag weer vrij is, weer van de partij!

Ondertussen had Peter Kadijk genoeg gezien en was hij het zat om telkens zo makkelijk te winnen. Met een volleybal-achtige zwaai sloeg hij de bal uit zijn zestienmetergebied. De onpartijdige Maring, die overigens een goede wedstrijd floot, legde de bal op de stip. De penalty werd zo bedroevend slecht ingeschoten dat de inmiddels ingevallen keeper Erik Kijlstra, de bal makkelijk kon stoppen. Het schijnt overigens dat Maring en Kadijk nog steeds (zondag 11.05) aan het discussiëren zijn wat nou wel en geen hands is… Terug naar de wedstrijd. Na zo’n 40 minuten kwam Jeroen Zwart voor de 14e keer naar binnen en liet de keeper in de korte hoek kansloos, 2-0.

In de rust weinig bijzonders. Het enige wat eraan ontbrak waren de doelpunten. Meedogenloos, scherp voor de goal, je schoonmoeder trappen in plaats van je vriendin aaien waren de opmerkingen die Joris Bos op tafel gooide. Enfin, op naar de 10!

De andere van Onderdendam overgekomen sterspeler Klaas Jan, stond nog wel binnen de lijnen en ontpopt zich zowaar tot goaltjesdief. Na een voorzet van links schoot hij met zijn verkeerde been het leer voorbij de keeper van Aduard. De ruimtes op het veld werden steeds groter en de gasten konden het niet meer belopen in tegenstelling tot de thuisploeg. Warffum leek er nog wel zin in te hebben en voerde de druk nog maar een keer op. Een mooie actie van Robbert die iedereen zijn hielen liet zien werd vervolgd door een balletje breed op Jeffrey Doornbos die de bal in een leeg doel kon leggen, 4-0.

Een corner van Boudewijn Boer werd door KJ Veldkamp goed binnengekopt, 5-0. Even later stuurde Michel Doornbos, zijn compagnon achterin, Joris Bos weg op links. De potige laatste man gaf de bal voor op zijn broertje Robbert en die liet op zijn beurt de keeper kansloos met een hard schot in de verre hoek. Ronald ‘Suarez’ Scheltens leek ook nog een duit in het zakje te kunnen doen maar helaas op het moment dat hij alleen op de keeper afging, werd hij afgevlagd. De laatste treffer kwam op naam van Jeffrey, die na een prachtige bal van Ronald de bal onder de doelman doorschoof.

Dan eigenlijk het moment waar iedereen in Warffum de hele zaterdagavond over sprak. Allereerst dat Thom Schaaphok minuten maakte was al een wonder. Maar hij had zich deze middag onsterfelijk kunnen maken. Een prachtige pass van Jeroen van Fastenhout werd door Jeffrey opzij gelegd op Thom. De man die zelden in de buurt van een goal komt had hier zijn naam op het wedstrijdformulier kunnen zetten. Met alle tijd van de wereld besloot hij de bal ineens te schieten wat resulteerde in een misser van jewelste. De kleine gangmaker kreeg hier uiteraard de lachers mee op zijn hand en werd de rest van hier nog vaak aan herinnert.

Een puike wedstrijd waar Warffum door de solide verdediging met Peter, Youri, Joris, Sietse, Michel en Patrick die eigenlijk totaal niet in de problemen zijn gekomen. De slag op het middenveld werd ook gewonnen en ook de tweede helft werd er ook iets zorgvuldiger omgesprongen met de kansen. Al met en al een mooie middag die zoals gezegd, werd voortgezet in de kantine.

Een bedankje is wel op zijn plaats voor scheidsrechter Maring en zanger Martin Ganzeveld die er nog een gezellige middag van maakte in Warffum, bedankt! Ook Anita en Bennie van de Bubbel bedankt! Allereerst voor de prachtige shirts en daarnaast voor de versnaperingen na de wedstrijd; ze smaakten goed!

Selectie: Blink, Kijlstra, de Vries, Vening, Haaksema, J. Bos, M. Doornbos, van Zuiden, Kadijk, Veldkamp, J. Doornbos, Scheltens, Zwart, R. Bos, Schaaphok, Boer, van Fastenhout

Volgende week de derby tegen Noordpool!

Leave a Reply